Klippo gräsklippare


 

Batterigräsklippare
Batterigräsklippare med automatisk laddare 

Batteridriven gräsklippare är praktisk eftersom du slipper kabel, bensin och olja. En viktig sak att tänka på med en elektrisk sladdlös batteri gräsklippare är om laddaren till batteriet är automatisk eller inte. Automatisk laddare är att föredra. Om laddaren inte är automatisk måste man komma ihåg att ta ur batteriet när det är färdigladdat. Annars finns risken att det överladdar och förstörs.


Köpa batteridriven gräsklippare


Bosch Batterigräsklippare ROTAK
Bosch Batteri ROTAK
                 

Batterier till gräsklippare

En del av märkena använder samma batteri som används till deras övriga sortiment. Det kan vara så att du kan använda samma batteri till din batteri drivna häcksax. Vilket är oehört praktiskt. Försök att köpa dina maskiner inom samma märke om du använder mycket batterdrivna produkter. Det underlättar att följa sitt märke genom alla trädgårdsmaskiner.


Mer än ett batteri

Det kan vara bra att ha 2 st batterier som sagt. Varför det då? Jo om det är högt gräs så behövs maskinen en längre tid och då går det åt mycket kraft. Därför är det bra med flera batterier för då kan man ladda reservbatteriet medan man klipper med det andra. Mycket praktiskt om man har en lite större gräsmatta också.
Batterigräsklippare


Tyst gång med en batterigräsklippare

Det finns en klar fördel med en batteridriven gräsklippare om man jämför med en elklippare - många tycker den batteri drivna är tystare än den eldrivna klipparen också.

Miljövänlig är en batteri klippare också. Inga avgaser men vid kassering av maskinen så tänk på att slänga batterierna i rätt kärl på soptippen.


Välja batteridriven gräsklippare

När du skall välja en batteridriven variant på gräsklippare så undrar många vad man skall titta på. Ja det vi rekommenderar är att du först kollar om det ingår ett extra batteri. Kolla gärna hur lång uppladdningstid det är på batteriet. En annan faktor är hur tung är maskinen och rullar hjulen lätt. Man ska även tänka på att se hur långt ut knivarna klipper om du t ex behöver klippa nära en yttervägg. Starta gärna maskinerna för att jämföra ljudnivån och känn in maskinen. Är den behaglig att köra? Hur är ergonomin? Går det att justera höjden på handtaget till din kroppslängd? Finns det möjlighet att ställa in nivån för hur högt eller lågt gräset skall klippas?


Grästrimmer.se


Köpa extra batteri till uppladdningsbar gräsklippare

Många modeller ger dig extra batterier till maskinen men du får se upp för det är absolut inte säkert. Det går ju att köpa extra batterier till ditt nya inköp men kolla för säkerhets skull innan om det ingår extra batterier till klipparen. Ett extra batteri underlättar arbetet väldigt mycket. Ett inköp av ett extra energipaket blir en extra kostnad men sparar mycket tid.