HandgräsklippareCylindergräsklippare

Handgräsklipparen även kallad cylindergräsklippare är väldigt miljövänlig och ger en bra motion om man skall klippa gräsmattan. Handgräsklipparen passar bäst för små, jämna gräsytor. Tomter på ett par hundra kvadratmeter passar handgräsklipparen perfekt. 

Handjagaren som många också kallaren den är en gräsklippare som har funnits länge i våra svenska hushåll. Speciellt i små kolonier och stugområde runt om i Sverige. Tänk bara att koloniträdgårdar i Sverige är 120 år 2015. Där har används en del handjagare genom åren. Idag är det många som tycker den ger bra motion samtidigt som man gör något nyttigt. Letar du efter en speciell tillverkare som Gardena  eller Klippo så kan du hitta dom nedan hos våra återförsäljare. Lycka till i ditt inköp.


Köpa handgräsklippare


AL KO GU 400 Bäst i test

AL KO GU 400 Bäst i test

AL KO GU 400
999 kr

Handjagare

Den verklige perfektionisten föredrar ändå en "handjagare" för att få en välklippt matta, även om ytorna är stora. Den handdrivna cylinderklipparens knivar skär av stråna med ett perfekt snitt, till skillnad från de elektriska eller bensindrivna rotorklipparna som sliter av strået. Inget utsläpp från drivmedel, ingen elektrisk sladd att hålla reda på. Bara egen personlig energi behövs för att gräsmattan ska bli vacker! Det är väl miljövänligt om något även om den inte är svanenmärkt som gräsklippare. 


Ingen bensin men köp gärna olja

Många med små tomter föredrar det enkla och det är just vad handgräsklipparen är, den är enkel. Ingen bensin behövs men vi rekommenderar att du inhandlar en rostskyddsolja eller fyller på lite olja på en gammal hederlig oljekanna så att du kan smörja upp dom olika delarna så att dom rullar friktionsfritt. En trög cylinder kan knäcka den bästa människan där man kanske kan gå ett par steg och sen är det stopp. Så köp olja och sköt om din lilla guldklimp ordentligt i den svenska sommaren.

Handgräsklippare


Att välja rätt handgräsklippare

Det som är viktigt är att klipparen går lätt att ställa in i olika steglösa läge. Minst tre läge för att kunna 
klippa på olika nivåer. Maskinerna klarar oftast klipphöjder på 12-44 cm. Maskinen skall vara lätt att föra framåt vilket innebär att cylindern måste snurra lätt. Bredden skall vara minst 35 cm tycker vi för att inte behöva gå i samma spår på gräsmattan. Hjulen skall vara i rejält material som inte går i sönder om man kör på en sten eller något annat hårt material. Cylindern, handtag och övriga delar skall helst vara i stål. Vikten max 10kg. 


Grönare på din tomt

Försök att följa våra råd och du skall se att du kommer att ha stor glädje av din handjagare i många sköna år på din tomt. En bra och smidig handgräsklippare gör att det blir roligare att klippa gräset. Rullar den friktionsfritt så märker man inte att man klipper gräset lika mycket som med en tungrullad variant. Så följ råden så skall allt gå bra. Gräset kommer inte vara grönare hos grannen helt enkelt.Tillbaka till toppen >>>