LuftkuddegräsklippareLuftkuddeklipparen är enkel

Luftkuddegräsklipparen är väldigt enkel att klippa med. Luftkuddegräsklipparen är inte så trög att föra framåt och därför gillar många den. När jag var liten så klippte min morfar med en luftkuddeklippare och det var hur lätt som helst att klippa gräset. Luftkuddeklipparen bara flyter fram över gräsmattan. Nästan tvärtemot vad handgräsklipparen gör. Det är som en svävande farkost där du inte behöver använda lika mycket kraft som med en hjuldriven gräsklippare. Det är en annan teknik än när man klipper med en traditionell gräsklippare. Faktiskt är det riktigt roligt att använda en maskin som flyter fram på luftkuddar och det känns som framtiden. Det är maskiner som inte samlar upp gräset men ger en magisk känsla för den som får äran att klippa denna underbara gräsklippare. Idealisk för att klippa mindre gräsmattor och svårklippta områden, lätt att bära, förvara och kan hängas på väggen i ditt förråd. Just förvaringsbiten är ett stort plus och den tar ingen plats jämfört med en traditionell klippare.

Köp din luftkuddegräsklippare härTekniken

Det är luft som trycks ut ur motorn och skapar luftströmmar som liknar små kuddar. Det fungerar som en svävare som ligger en bit ovanför gräsytan. Klipparen är perfekt på svårare gräsmattor som är kuperade och svårklippta. Har du en tomt med vallar så är den excellent. Idag finns det elektriska varianter på marknaden men även bensindrivna går att hitta på marknaden i Sverige. Självklart är den bensindrivna mycket starkare i motorn och framförallt sladdlös, men den eldrivna varianten är väldigt trevlig också för dom mindre tomterna. En Hover som den heter på engelska är lätt att använda och väldigt mjuk i klippningen. Tänk på att sätta en fot ovanpå chassit innan du drar igång den bensindrivna. Allt för att slippa klippa sönder fötterna. På neråt sluttande bitar på tomten ska du arbeta från vänster till höger som en pendel.

Luftkuddegräsklippare


Att välja luftkuddegräsklippare

När det gäller att välja maskin i detta område så gäller det framförallt att tänka på hur din tomt ser ut. Är det en mindre plan tomt så räcker den elektriska varianten långt. Se till att du helst har en röd förlängningsladd eftersom att det är väldigt lätt att köra över sladden med en svävande gräsklippare. Det är mycket enklare att se kabeln om den är röd. Har du en tomt som lutar ända upp till 45° så är en bensindriven att föredra. Här gäller det att känna på handtaget/manöverstången. Känns den stabil och är handgreppet bra utan att man glider om stången är lite fuktig? Hur mycket vibrerar det? Prova gärna maskinen när den är igång. Finns det möjlighet att höja klipphöjden med en höjningssats? Underlättar när gräset är lite högre. Vissa maskiner erbjuder förlängning av handtaget som ett tillbehör. kolla upp om det finns om din tomt sluttar. Golfbaneskötare älskar kuftkuddeklipparen eftersom den följer kupperingen enkelt som finns på en golfbana. Chassit är ofta i hårdplast men hållbart. Slipa knivarna med jämna mellanrum är en rekommendation.