, , ,

TRÄDGÅRDSVERKTYG ETT MÅSTE
REDSKAP SOM ALLA HUSÄGARE BEHÖVER LIKA MYCKET SOM KASTRULLER I KÖKET

Stäng av adblock se erbjudande

TRÄDGÅRDSVERKTYG

Trädgårdsverktyg är redskap som alla husägare behöver. I dag finns det alla möjliga varianter på trädgårdsredskap. En sån enkel sak som ett skaft till räfsan är inte så enkel längre. Det finns klassiska och moderna redskap som träskaft, aluminiumhandtag  eller teleskopskaft. Det är bara ett av många val vi måste göra som egna trädgårdsmästare. Själva verktygen till skaften finns det numera alla möjliga finurliga varianter på idag. Vi behöver inte slå ett spik i brädan för att göra spår till fröna utan det finns uppfinningar som underlättar det också. Luckrare, fruktplockare, kultivatorhacka, gångkratta, skyffeljärn och gallringshacka är bara några av alla verktyg till trädgården som finns idag. Vi hjälper er att hitta dom flesta trädgårdsverktyg.
Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare
Köptips gräsklippare

ANNONS

LÖVRÄFSA GARDENA

ANNONS

SPRIDARVAGN FÖR GRÄSFRÖ

ANNONS

VATTENSPRIDARE GARDENA

ANNONS

TRÄDGÅRDSVÄLT

KÖP TRÄDGÅRDSVERKTYG

Var köper man trädgårdsverktyg?

Andra bra hjälpmedel som man har i trädgården idag hittar du hos våra samarbetspartners som säljer det du söker i sina onlinebutiker. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi får provision när du bestämmer dig för att köpa något. Detta hjälper oss att utveckla Gräsklipparguiden så att vi kan fortsätta att underlätta för fastighetsägare att hitta bra produkter till trädgården och offentliga miljöer. Tack för att du stöttar oss.

ANNONS

ANNONS

Handredskap till trädgården

När det gäller handverktyg inom trädgårdsarbetet så finns det många olika redskap idag. Det är både kombisystem som kan kopplas till olika skaft och vanliga handredskap som har utvecklats med åren. Vi tittar lite närmre på vad som finns. Fast nya verktyg kommer till varje dag.

Vilka trädgårdsverktyg måste man börja med?

I ett trädgårsskjul bör det finnas en bas av trädgårdverktyg. Spade som väl alla trädgårdsmästare och husägare måste äga. Vi vill många gånger plantera och då är en planterings handspade oumbärlig. Räfsa och kratta är också vanligt att man skaffar tidigt som husägare. Kultivatorhacka för ogräsrensning är bra. Fungerar även väldigt bra om man vill lufta jorden genom uppluckring. Blomkratta och luckrare kan sköta samma jobb som kultivatohackan men du får en hacka på köpet när du köper en kultivatorhacka.  Annars är det väl precis som allt annat här i världen. Delade åsikter. Här är våra förslag. 

Vilka verktyg är viktiga när man väl har basverktygen till trädgården?

Planterar du frö så kan vi rekommendera en trädgårdsvält så ni trycker ner fröna i jorden ordentligt. Fogkrats/Plattrensjärn som man tar bort ogräs med mellan plattor/stenar men även vanligt gräs är väldigt bra att ha i trädgårdsskjulet. Grensax för att ansa och en grep för att gallra är också bra. Övriga verktyg är som sagt olika åsikter om vad man vill köpa.

BASverktyg i trädgården

 • Trädgårdsspade
 • Räfsa
 • Kratta
 • Hacka
 • Sekatör
 • Planteringsspade
 • Kultivator
 • Skyffel
 • Kvast

Utökning av trädgårdverktyg

 • Grensåg
 • Grep
 • Grensax
 • Plattrensjärn
 • Yxa
 • Trädgårdsvält

Kratta eller räfsa?

Den gamla hederliga räfsan till gräs och löv har utvecklats till många olika specialverktyg. Eller vad sägs om ställbara fjäderräfsor och justerbara plasträfsor. Räfsan är ett måste i varje hushåll med gräsmatta. Efter att gräsklipparen gjort sitt jobb så måste den snyggas till och det är då det oftast mindre roliga jobbet kommer fram. Alltså behövs bra trädgårdsredskap som t ex. gräskratta för klipprester, gräskantjärn för gräsmattans kanter och vertikalskärare för mossa och annat skräp i gräsmattan. 

ANNONS

ANNONS

Kombiverktyg

Combiverktyg är några av verktygen som inte alla äger men som ni borde titta närmare på. Bara ett sådant redskap som ogräsupptagare undrar man hur man kunde vara utan innan man upptäckte det. Det är riktigt skönt att slippa att böja sig för att plocka ogräs. Plantergaffel, lökjärn och rotjärn är andra fantastiska combiverktyg som alla husägare borde äga. 

Trädgårdsverktyg hos Gräsklipparguiden

Elektriska trädgårdsverktyg

Dom verktyg som har blivit vanligare och bättre med tiden är elträdgårdsverktyg. Vi klarar oss nästan inte utan trädgårdsredskap i el. Även batteridrivna trädgårdsverktyg är vanligare dom sista åren. Lövblås eller elektrisk lövsug är ett sådant verktyg som man inte kan leva utan om man väl köpt en. En lövblåsmaskin kan spara många timmar i trädgården. Trädgårdstädare är ungefär som dammsugaren är för huset inomhus. Trädgårdsdammsugaren är för den som vill snygga till tomten på bara ett par timmar. Allt från multisax, grenkap och häcksax underlättar för den moderna trädgårdsmästaren idag.

Bäst i test

Gräsklippare bäst i test är populärt att söka efter online. Vi har gjort en sammanställning av artiklar där du själv kan jämföra gräsklippare. 

Forum för gräsklippare

Undrar du över något på din gräsklippare? Hittar du ingen information online? Varför inte ta hjälp av Gräsklipparguidens läsare. På vårt forum finns kanske hjälpen du söker.

Gräsmatta

Ska du anlägga en ny gräsmatta eller vill förbättra resultatet på din gräsmatta? Då har du hittat rätt. Vi guidar dig till hur du anlägger en gräsmatta men även hur du sköter den.

Serva gräsklipparen själv

Om du vill serva gräsklipparen själv skall du titta in här får tips & Råd. Vi guidar dig till "Gör det själv" videos och ger dig länkar som du inte kan vara utan.

ANNONS