SvanenmärktaMiljömärkt gräsklippare

Till Svanenmärkta maskiner för park och trädgård räknas gräsklippare, trädgårdstraktorer, motorsågar, häcksaxar och trimmers. De miljö och Svanenmärkta gräsklipparna uppfyller höga krav för utsläpp av avgaser, vibrationer och buller. De kemikalier som används vid tillverkningen är utbytta till mindre miljöbelastande. Svanenmärkta gräsklippare kan ha etanoldrift. Så köp en miljömärkt gräsklippare för miljöns skull.


En Svanen märkt gräsklippare:

  • Klarar världens tuffaste avgaskrav för motorgräsklippare
  • Har en tystare gång
  • Är vibrationstestad

Bästa gräsklipparen

Vill du välja den bästa gräsklipparen ur miljösynpunkt ska du förstås välja en handdriven, alternativt solcellsdriven.

Men har du en större trädgård och är ute efter en motordriven gräsklippare kan du göra bra miljöval ändå. Det allra bästa är en svanmärkt, etanoldriven gräsklippare.

Då får du både minskade koldioxidutsläpp och en motor som klarar världens tuffaste utsläppskrav på kolväte och kväve.

Väljer du en svanmärkt, bensindriven gräsklippare minskar du utsläppen med 50-70 % jämfört med en vanlig.

Så välj svanmärkt och gör ett klipp för miljön!


Etanolklippare

En svanmärkt etanolgräsklippare drivs till 85% av ett förnybart bränsle (etanol) vilket gör att du minskar utsläppen av koldioxid med lika stor andel. Koldioxid bidrar till växthuseffekten. Gräsklipparen klarar också världens hårdaste avgaskrav på kolväte och kväveoxider. Dessa ämnen bidrar till mark nära ozon och är hälsofarliga för människor, djur och växter.


Svanenmärkta


Bensingräsklippare

En svanmärkt, bensindriven gräsklippare klarar världens hårdaste avgaskrav på kolväte och kväveoxider. Dessa utsläpp minskar med 50-70% jämfört med en vanlig motorgräsklippare. Svanen ställer också krav på att utsläppen ska vara fortsatt lika låga även efter 4-5 års användning.Tystare gång

Alla svanmärkta gräsklippare klarar krav på mycket låg bullernivå, både för privat och professionellt bruk. För att minska besvär för den som kör mycket gräsklippare, fi nns också krav på att vibrationerna ska vara så låga som möjligt.


Enkelt underhåll

Det ska vara lätt att fylla på bränsle och olja utan spill. En viktig detalj är att den svanmärkta gräsklipparen ska kunna lutas utan risk för bränsle- eller oljeläckage när undersidan görs rent.


Tillverkning utan miljögifter

För att påverka utvecklingen mot mer miljöanpassade material, ställer Svanen krav på tillverkningen av gräsklipparen. Det gäller främst ytbehandlingsmedel och plast delar där miljöfarliga ämnen som ftalater och halogenerade flamskyddsmedel inte får användas i onödan. Dessa ämnen är reproduktionsstörande.


Återvinning

Slutligen ska en svanmärkt gräsklippare kunna återvinnas till 60%. Det ska också stå i instruktionsboken var maskinen kan lämnas in när den tjänat ut. 

Källa:http://www.svanen.se/


Köpa gräsklippare miljömärkt med svanen 

(Nedanstående gräsklippare var svanenmärkta 2015)

Klippo Comet SH


Klippo Comet S med elstart


Klippo Comet S


Klippo Excellent SH


Klippo PRO 19 SH


Tillbaka till toppen >>>