Klippo är den bästa gräsklipparen

TrädgårdsverktygRedskap för trädgården

Trädgårdsverktyg är redskap som alla husägare behöver. I dag finns det alla möjliga varianter på trädgårdsredskap. En sån enkel sak som ett skaft till räfsan är inte så enkel längre. Det finns klassiska och moderna redskap som träskaft, aluminiumhandtag  eller teleskopskaft. Det är bara ett av många val vi måste göra som egna trädgårdsmästare. Själva verktygen till skaften finns det numera alla möjliga finurliga varianter på idag. Vi behöver inte slå ett spik i brädan för att göra spår till fröna utan det finns uppfinningar som underlättar det också. Luckrare, fruktplockare, kultivatorhacka, gångkratta, skyffeljärn och gallringshacka är bara några av alla verktyg till trädgården som finns idag. Vi hjälper er att hitta dom flesta trädgårdsverktyg.
Kratta eller räfsa?

Det samma gäller den gamla hederliga räfsan till gräs och löv. Den har utvecklats till många olika specialverktyg. Eller vad sägs om ställbara fjäderräfsor och justerbara plasträfsor. Räfsan är ett måste i varje hushåll med gräsmatta. Efter att gräsklipparen gjort sitt jobb så måste den snyggas till och det är då det oftast mindre roliga jobbet kommer fram. Alltså behövs bra trädgårdsredskap som t ex. gräskratta för klipprester, gräskantjärn för gräsmattans kanter och vertikalskärare för mossa och annat skräp i gräsmattan. Kolla gärna runt och se vad som finns på marknaden innan du bestämmer dig.
Handredskap till trädgården

När det gäller handverktyg inom trädgårdsarbetet så finns det många olika redskap. Det är både combisystem som kan kopplas till olika skaft och vanliga handredskap som har utvecklats med åren. Kultivatorhacka för ogräsrensning och även om man vill lufta jorden genom uppluckring. Blomkratta och luckrare kan sköta samma jobb som hackan i stora drag. Handspade som väl alla trädgårdsmästare och husägare måste äga. Vi vill många gånger plantera och då är en planterhandspade oumbärlig. Planterar du frö så kan vi rekommendera en trädgårdsvält så ni trycker ner fröna i jorden ordentligt.


Fogkrats som man tar bort ogräs med men även vanligt gräs. Sedan när man kanske har låtit gräset att växa lite för mycket kan det behövas en trädgårdslie. Combiverktyg är några av verktygen som inte alla äger men som ni borde titta närmare på. Bara ett sådant redskap som ogräsupptagare undrar man hur man kunde vara utan innan man upptäckte det. Det är riktigt skönt att slippa att böja sig för att plocka ogräs. Plantergaffel, lökjärn och rotjärn är andra fantastiska combiverktyg som ni bör kolla in. Det är några av redskapen du hittar via våra länkar. OBS! glöm inte redskapshållaren för ordningen skull.Elektriska trädgårdsverktyg

Dom verktyg som har blivit vanligare och bättre med tiden är elträdgårdsverktyg. Vi klarar oss nästan inte utan trädgårdsredskap i el. Även batteridrivna trädgårdsverktyg är vanligare dom sista åren. Lövblås eller elektrisk lövsug gillar många i sin trädgård. En lövblåsmaskin kan spara många timmar i trädgården. Trädgårdstädare är ungefär som dammsugaren är för huset inomhus. Trädgårdsdammsugaren är för den som vill snygga till tomten på bara ett par timmar. Allt från multisax, grenkap och häcksax underlättar för den moderna trädgårdsmästaren idag.


Trädgårdsverktyg


Andra bra hjälpmedel som man har i trädgården idag är gamla klassiker som vattenspridare och lövkorgar. Oumbärliga i en snygg trädgård. Fast ingen trädgårdsmästare klarar sig utan sina fina trädgårdshandskar och den gamle trotjänaren 10 l vattenkanna. Titta runt nedan och se själv vilka trädgårdsredskap du gillar. Söker du efter mossrivare?


Elektriska trädgårdsverktyg