HÖG UPPLÖSNING 1920x1080 MX

ELSTART GRÄSKLIPPARE
SPARA ARMEN OCH TRYCK PÅ KNAPPEN

Stäng av adblock se erbjudande

Elstart gräsklippare

Gräsklippare med elstart är väldigt bekvämt. Elstart på gräsklippare gör det väldigt bekymmerslöst att starta gräsklipparen. Att slippa få snöret i handen efter ett startförsök är det nog många som drömmer om. Att slippa dra i snöret om och om igen är en av fördelarna med en gräsklippare med elstart. Att trycka på en startknapp eller vrida om en nyckel och sedan bar klippa gräset är suveränt. Det är lite som att starta bilen och den startar alltid direkt utan fysisk ansträngning. På det sättet så lever det gamla snöret på gräsklipparna kvar i bilens 1800-tal med vevarmar för start på bilen.

ANNONS

ANNONS

Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare

Bensingräsklippare med elstart

Det finns några olika modeller på marknaden som erbjuder elstart på gräsklipparen. McCulloch, Klippo, Stiga , Jonsered är några som erbjuder modeller med elstart. Bekvämligheten gör att man undrar varför man inte satsat på en gräsklippare med elstart tidigare. Nu kan ju även den som tycker det är jobbigt att starta gräsklipparen med snöre köra igång och klippa gräsmattan. Det är lika lätt som att köra en bil. Fast du slipper blinka och tuta som med en bil så det är t om lättare. Gräsklipparen med elstart är en dröm för vilken trädgårdsmästare som helst. Tänk på att när man talar om elgräsklippare och gräsklippare med elstart så är det olika sorters gräsklippare. Söker du en gräsklippare som går på el så är det en helt annan klippare.

Uppsamlare

Vill du slippa räfsa efteråt eller du kanske inte bryr dig. Är det viktigt för dig så se om det ingår uppsamlare av gräsavfallet. Hör med återförsäljaren om det ingår uppsamlare eller om du kan köpa en till just ditt val av maskin. Annars är det bra om maskinen har en mulching effekt som finfördelar gräset.

Välj rätt elstart gräsklippare

När du ska välja en gräsklippare med elstart så tänker vi främst på motorgräsklippare med möjligheten att starta med knapp/nyckel istället för med snöre. Det är en dröm för vilken husägare som helst att slippa dra i snöret som kan vara rätt jobbigt i längden. Speciellt när man blir äldre så blir det tyngre att starta maskinen med snöre. När det gäller klippare med elstart så är det oftast hög kvalite på maskinen. Vi kan docK tycka att man kan se över kvaliten på kopplingen till knapp/nyckel.

Förvaring av gräsklippare

När det gäller möjligheten att fälla ihop handtag och annan utrustning så är det väldigt praktisk när man skall köra vidundret i en bil. Fast även om du bara använder den på din tomt så är det väldigt bra att kunna fälla ihop klipparen så att den tar liten plats i förrådet eller ditt garage. Just utrymme är vi många som kämpar om att få mer av. Därför ska du även se över möjligheterna att kunna snabbt och enkelt göra allt mindre. Kanske just ditt val av märke har tänkt till när det gäller förvaring. Låt oss hoppas det.

Motorgräsklippare Klippo Comet S med elstart

Checklista innan köp av elstart gräsklippare?

 • Hur ställer du in klipphöjden är viktig.
 • Finns det en inställning på varje hjul eller finns det en spak som sköter allt?
 • Hur lätt rullar maskinen och vilken vikt har den.
 • Går handtaget lätt att vika ihop eller att montera av för transport?
 • Finns det en uppsamlare som ingår eller går att köpa till om du vill ha det?
 • Är det mulcher klippning (se ovan).
 • Vilken bensin skall man använda?
 • Är det lätt att hitta reservdelar och primära saker som filter som behöver bytas med jämna mellanrum. 
 • Är gräsklipparen självgående eller rullar du manuellt.
 • Om du vill ha elstart kolla om det finns.
 • Vad är knivarna undertill tillverkade av? Här är det att föredra starka stålknivar som går att slipa vid behov. Gärna minst vartannat år. 
 • Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper. Det kan vara bra att veta om du om ska klippa nära en vägg.
 • Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel från klipparen.
 • Finns det möjlighet att ställa in höjden på handtaget efter din kroppslängd? 

Var köper man motorgräsklippare med elstart?

Här hittar du motorgräsklipparen med elstart till din trädgård. Vi samlat några av Sveriges många återförsäljare som säljer motorgräsklippare med elstart online. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi hoppas att du får en lugn och skön sommar på terassen med din nya gräsklippare.

ANNONS

ANNONS