, , ,

ELSTART GRÄSKLIPPARE
SPARA ARMEN OCH TRYCK PÅ KNAPPEN

Stäng av adblock se erbjudande

Elstart gräsklippare

Gräsklippare med elstart är väldigt bekvämt. Elstart på gräsklippare gör det väldigt bekymmerslöst att starta gräsklipparen. Att slippa få snöret i handen efter ett startförsök är det nog många som drömmer om. Att slippa dra i snöret om och om igen är en av fördelarna med en gräsklippare med elstart. Att trycka på en startknapp eller vrida om en nyckel och sedan bar klippa gräset är suveränt. Det är lite som att starta bilen och den startar alltid direkt utan fysisk ansträngning. På det sättet så lever det gamla snöret på gräsklipparna kvar i bilens 1800-tal med vevarmar för start på bilen.

Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare
Köptips gräsklippare

ANNONS

ANNONS

ANNONS

BUTIKER MED MOTORGRÄSKLIPPARE MED ELSTART

Var köper man motorgräsklippare med elstart?

Här hittar du motorgräsklipparen med elstart till din trädgård hos våra samarbetspartners som säljer det du söker i sina onlinebutiker. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi får provision när du bestämmer dig för att köpa något. Detta hjälper oss att utveckla Gräsklipparguiden så att vi kan fortsätta att underlätta för fastighetsägare att hitta bra produkter till trädgården och offentliga miljöer. Tack för att du stöttar oss.

Tyvärr får man själv titta på varje gräsklippare i butiken om den har elstart. Vi beklagar detta.

ANNONS

Bensingräsklippare med elstart

Det finns några olika modeller på marknaden som erbjuder elstart på gräsklipparen. McCulloch, Klippo, Stiga , Jonsered är några som erbjuder modeller med elstart. Bekvämligheten gör att man undrar varför man inte satsat på en gräsklippare med elstart tidigare. Nu kan ju även den som tycker det är jobbigt att starta gräsklipparen med snöre köra igång och klippa gräsmattan. Det är lika lätt som att köra en bil. Fast du slipper blinka och tuta som med en bil så det är t om lättare. Gräsklipparen med elstart är en dröm för vilken trädgårdsmästare som helst. Tänk på att när man talar om elgräsklippare och gräsklippare med elstart så är det olika sorters gräsklippare. Söker du en gräsklippare som går på el så är det en helt annan klippare.

Var kan man köpa miljövänlig alkylatbensin?

I dag finns det fin miljövänlig alkylatbensin som är bäst för  trädgårdsmaskiner. Priset är högre än regulär bensin men är värt priset eftersom både gräsklipparen och miljön tackar dig. Alkylatbensin säljs i 5 liter, 25 liter dunkar och i 200 liters tunnor och finns i röd och blå färg beroende på om du har en tvåtaktsmotor eller fyrtaktsmotor på din trädgårdsmaskin.

Köp miljövänlig alkylatbensin här

Uppsamlare

Vill du slippa räfsa efteråt eller du kanske inte bryr dig. Är det viktigt för dig så se om det ingår uppsamlare av gräsavfallet. Hör med återförsäljaren om det ingår uppsamlare eller om du kan köpa en till just ditt val av maskin. Annars är det bra om maskinen har en mulching effekt som finfördelar gräset.

Välj rätt elstart gräsklippare

När du ska välja en gräsklippare med elstart så tänker vi främst på motorgräsklippare med möjligheten att starta med knapp/nyckel istället för med snöre. Det är en dröm för vilken husägare som helst att slippa dra i snöret som kan vara rätt jobbigt i längden. Speciellt när man blir äldre så blir det tyngre att starta maskinen med snöre. När det gäller klippare med elstart så är det oftast hög kvalite på maskinen. Vi kan docK tycka att man kan se över kvaliten på kopplingen till knapp/nyckel.

Förvaring av gräsklippare

När det gäller möjligheten att fälla ihop handtag och annan utrustning så är det väldigt praktisk när man skall köra vidundret i en bil. Fast även om du bara använder den på din tomt så är det väldigt bra att kunna fälla ihop klipparen så att den tar liten plats i förrådet eller ditt garage. Just utrymme är vi många som kämpar om att få mer av. Därför ska du även se över möjligheterna att kunna snabbt och enkelt göra allt mindre. Kanske just ditt val av märke har tänkt till när det gäller förvaring. Låt oss hoppas det.

Checklista och vad skall man välja för motorgräsklippare med elstart

Vilken är den bästa motorgräsklipparen med elstart?

Kvalitén på chassit är avgörande för livslängden på maskinen. Ser sakerna robusta och rejäla ut så håller dom längre. Är det en massa delar som är punktsvetsade så räkna med att maskinen inte håller så länge som man vill. Eller om chassit är i plast. Var kritisk i din bedömning. Kolla så att det är enkelt att hitta reservdelar, förbrukningsvaror, filter och packningar.

Mulcherteknik

Mulchertekniken eller även kallad BioClip innebär att kåpan samverkar med en fast kniv som sitter direkt på motorns axel. Kniven är konstruerad så att den klipper i flera olika nivåer under sin rotation. Tekniken kallas ibland därför också för multiklipp. Grässtråna blir finfördelade och trycks ner i gräsmattan som extra gödning. Du behöver alltså inte räfsa eller samla upp det klippta gräset om du klipper tillräckligt ofta (en gång i veckan räcker oftast). Allt som gör gräsmattan grönare är bara positivt.

Vilken elstartgräsklippare ska man välja?

 • Höjdinställning på varje hjul eller med spak för att kunna enkelt ställa in höjden.
 • Hur lätt rullar maskinen? Orkar alla i familjen röra på maskinen?
 • Vilken vikt har gräsklipparen? Viktigt om du vill transportera den i bilen. Orkar du lyfta in den i bilen?
 • Går handtaget att vika ihop eller montera av vid transporten i bilen?
 • Finns gräsuppsamlare eller går det att köpa till? Om du har det behovet.
 • Är det mulcherklippning på gräsklipparen. Mulcherklippning finfördelar gräset så att det gödslar din gräsmatta när det kryper ner i marken igen.
 • Vilken bensin skall man använda? Bra att veta om det är enkelt att hitta där du bor.
 • Är det lätt att hitta reservdelar nära dig?
 • Är det lätt att hitta slitagedelar som filter och packning nära  dig?
 •  Är gräsklipparen självgående eller rullar den manuellt. Självgående är att föredra om man inte vill kämpa med att puta fram hela vikten själv när man klipper.
 • Om du skall ha elstart så kolla om det finns på gräsklipparen.
 • Vad är knivarna undertill tillverkade av? Här är det att föredra starka stålknivar som går att slipa vid behov. Gärna minst vartannat år. 
 • Det man ska föredra är att själva karossen där knivarna sitter är gjutet i ett stycke istället för ihop satta delar som är svetsade ihop
 • Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper. Det kan vara bra att veta om du om ska klippa nära en vägg.
 • Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel från klipparen.
 • Finns det möjlighet att ställa in höjden på handtaget efter din kroppslängd? 

Checklista innan köp av elstart gräsklippare?

  Höjdinställning på varje hjul eller med spak
✔ Hur lätt rullar maskinen?
  Vilken vikt har gräsklipparen? Viktigt vid transport.
  Går handtaget att vika ihop eller montera av?
  Finns gräsuppsamlare eller går det att köpa till?
  Är det mulcherklippning på gräsklipparen?
  Vilken bensin skall man använda?
  Är det lätt att hitta reservdelar?
  Är det lätt att hitta slitagedelar som filter och packning?
  Är gräsklipparen självgående eller rullar den manuellt.
  Om du vill ha elstart kolla så att det finns.
✔ Vad är knivarna undertill tillverkade av? 
✔ Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper.
  Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel.
  Möjlighet att ställa in höjden på din kroppslängd? 
Motorgräsklippare Klippo Comet S med elstart

ANNONS