HÖG UPPLÖSNING 1920x1080 MX

MOTORGRÄSKLIPPARE FÖR TUFFA TAG
MÅNGA HUSÄGARES SÄKRA PARTNER PÅ SOMMAREN

Stäng av adblock se erbjudande

MOTORGRÄSKLIPPARE

Motorgräsklippare har en rik historia bakom sig. Motorgräsklippare och de flesta bensingräsklippare för hemmabruk drevs tidigare av tvåtaktsmotorer. Fast från 1960-talet och till idag har fyrtaktsmotorn blivit nästan helt dominerande i världen. Se användarmanual vad din gräsklippare är. Tvåtaktare eller fyrtaktare. 

Tvåtaktare används däremot ofta i motorsåg och röjsåg så det kan vara bra att veta.

Vilka varianter av motorgräsklippare finns idag?

 • En självgående variant där hjulen rullar med motorns hjälp vilket underlättar
 • En med elstart (läs mer om den här)
 • En icke självgående som du puttar framåt med egen kraft 

Var kan man köpa miljövänlig alkylatbensin?

 I dag finns det fin miljövänlig alkylatbensin som är bäst för  trädgårdsmaskiner. Priset är högre än regulär bensin men är värt priset eftersom både gräsklipparen och miljön tackar dig. Alkylatbensin säljs i 5 liter, 25 liter dunkar och i 200 liters tunnor och finns i röd och blå färg beroende på om du har en tvåtaktsmotor eller fyrtaktsmotor på din trädgårdsmaskin.

Köp miljövänlig alkylatbensin här

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare

ANNONS

Mulcherteknik

Mulchertekniken eller även kallad BioClip innebär att kåpan samverkar med en fast kniv som sitter direkt på motorns axel. Kniven är konstruerad så att den klipper i flera olika nivåer under sin rotation. Tekniken kallas ibland därför också för multiklipp. Grässtråna blir finfördelade och trycks ner i gräsmattan som extra gödning. Du behöver alltså inte räfsa eller samla upp det klippta gräset om du klipper tillräckligt ofta (en gång i veckan räcker oftast). Allt som gör gräsmattan grönare är bara positivt.

Välj rätt motorgräsklippare

När man pratar om gräsklippare med motor så tänker man på en gräsklippare som har bensin i tanken. Det man ska föredra är att själva karossen där knivarna sitter är gjutet i ett stycke istället för ihop satta delar som är svetsade ihop. Då är hållbarheten mycket större. Självklart får man en bättre maskin ju mer man betalar men det finns ändå en del primära delar att kolla. 

Uppsamlare

Vill du slippa räfsa efteråt eller du kanske inte bryr dig. Är det viktigt för dig så se om det ingår uppsamlare av gräsavfallet. Hör med återförsäljaren om det ingår uppsamlare eller om du kan köpa en till just ditt val av maskin. Annars är det bra om maskinen har en mulching effekt som finfördelar gräset.

Förvaring av gräsklippare

När det gäller möjligheten att fälla ihop handtag och annan utrustning så är det väldigt praktisk när man skall köra vidundret i en bil. Fast även om du bara använder den på din tomt så är det väldigt bra att kunna fälla ihop klipparen så att den tar liten plats i förrådet eller ditt garage. Just utrymme är vi många som kämpar om att få mer av. Därför ska du även se över möjligheterna att kunna snabbt och enkelt göra allt mindre. Kanske just ditt val av märke har tänkt till när det gäller förvaring. Låt oss hoppas det.

ANNONS

Vi tipsar om 14 saker du bör kolla innan du köper en ny motorgräsklippare

Checklista innan köp av motorgräsklippare?

 • Hur ställer du in klipphöjden är viktig.
 • Finns det en inställning på varje hjul eller finns det en spak som sköter allt?
 • Hur lätt rullar maskinen och vilken vikt har den.
 • Går handtaget lätt att vika ihop eller att montera av för transport?
 • Finns det en uppsamlare som ingår eller går att köpa till om du vill ha det?
 • Är det mulcher klippning (se ovan).
 • Vilken bensin skall man använda?
 • Är det lätt att hitta reservdelar och primära saker som filter som behöver bytas med jämna mellanrum. 
 • Är gräsklipparen självgående eller rullar du manuellt.
 • Om du vill ha elstart kolla om det finns.
 • Vad är knivarna undertill tillverkade av? Här är det att föredra starka stålknivar som går att slipa vid behov. Gärna minst vartannat år. 
 • Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper. Det kan vara bra att veta om du om ska klippa nära en vägg.
 • Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel från klipparen.
 • Finns det möjlighet att ställa in höjden på handtaget efter din kroppslängd? 

Var köper man motorgräsklippare?

Här nedan hittar du motorgräsklipparen till din trädgård. Vi samlat några av Sveriges många återförsäljare som säljer motorgräsklippare online. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi hoppas att du får en lugn och skön sommar på terassen med din nya gräsklippare.

ANNONS

ANNONS