HÖG UPPLÖSNING 1920x1080 MX

SVANENMÄRKT FÖR MILJÖN
NATUREN ÄLSKAR HUSÄGARE SOM TÄNKER EFTER INNAN DOM KÖPER GRÄSKLIPPARE

Stäng av adblock se erbjudande

Svanenmärkta gräsklippare

Svanen-märkta gräsklippare för park och trädgård blir allt mer efterfrågade. Dom miljö och Svanen-märkta gräsklipparna som uppfyller höga krav för utsläpp av avgaser, vibrationer och buller kan man själv läsa om på Svanens webbsida. Där kan du läsa mer om miljöfakta. Kraven är också att de kemikalier som används vid tillverkningen av gräsklippare är utbytta till mindre miljöbelastande. Svanen-märkta gräsklippare kan även ha etanoldrift. Så vill du hjälpa moder jord, köp en miljömärkt gräsklippare för miljöns skull.

ANNONS

Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare

Miljömärkt gräsklippare

Vill du välja den bästa gräsklipparen ur miljösynpunkt ska du förstås välja en handgräsklippare, alternativt solcellsdriven gräsklippare. Men har du en större trädgård och är ute efter en motordriven gräsklippare kan du göra bra miljöval ändå. Det allra bästa är en svanen-märkt, etanoldriven gräsklippare. Då får du både minskade koldioxidutsläpp och en motor som klarar världens tuffaste utsläppskrav på kolväte och kväve. Väljer du en svanen-märkt, bensindriven gräsklippare minskar du utsläppen med 50-70 % jämfört med en vanlig. Så välj svanen-märkt och gör ett klipp för miljön!

En Svanen märkt gräsklippare:

 • Klarar världens tuffaste avgaskrav för motorgräsklippare
 • Har en tystare gång
 • Är vibrationstestad

Etanolklippare

En svanen-märkt etanolgräsklippare drivs till 85% av ett förnybart bränsle (etanol) vilket gör att du minskar utsläppen av koldioxid med lika stor andel. Koldioxid bidrar till växthuseffekten. Gräsklipparen klarar också världens hårdaste avgaskrav på kolväte och kväveoxider. Dessa ämnen bidrar till mark nära ozon och är hälsofarliga för människor, djur och växter.

Svanenmärkt bensingräsklippare

En svanen-märkt, bensindriven gräsklippare klarar världens hårdaste avgaskrav på kolväte och kväveoxider. Dessa utsläpp minskar med 50-70% jämfört med en vanlig motorgräsklippare. Svanen ställer också krav på att utsläppen ska vara fortsatt lika låga även efter 4-5 års användning.

Svanenmärkta gräsklippare för den miljö medvetne som behöver en stark maskin.

Vad skall du kolla innan köp av Svanenmärkt gräsklippare?

 • Se Svanens webbsida vilka gräsklippare som är godkända
 • Hur ställer du in klipphöjden är viktig.
 • Finns det en inställning på varje hjul eller finns det en spak som sköter allt?
 • Hur lätt rullar maskinen och vilken vikt har den.
 • Går handtaget lätt att vika ihop eller att montera av för transport?
 • Finns det en uppsamlare som ingår eller går att köpa till om du vill ha det?
 • Är det mulcher klippning (se ovan).
 • Vilken bensin skall man använda?
 • Är det lätt att hitta reservdelar och primära saker som filter som behöver bytas med jämna mellanrum. 
 • Är gräsklipparen självgående eller rullar du manuellt.
 • Om du vill ha elstart kolla om det finns.
 • Vad är knivarna undertill tillverkade av? Här är det att föredra starka stålknivar som går att slipa vid behov. Gärna minst vartannat år. 
 • Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper. Det kan vara bra att veta om du om ska klippa nära en vägg.
 • Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel från klipparen.
 • Finns det möjlighet att ställa in höjden på handtaget efter din kroppslängd? 

ANNONS

Tillverkning utan miljögifter

För att påverka utvecklingen mot mer miljöanpassade material, ställer Svanen krav på tillverkningen av gräsklipparen. Det gäller främst ytbehandlingsmedel och plastdelar där miljöfarliga ämnen som ftalater och halogenerade flamskyddsmedel inte får användas i onödan. Dessa ämnen är reproduktionsstörande.

Tystare gång

Alla svan-märkta gräsklippare klarar krav på mycket låg bullernivå, både för privat och professionellt bruk. För att minska besvär för den som kör mycket gräsklippare, finns också krav på att vibrationerna ska vara så låga som möjligt.

Källa: .svanen.se

Enkelt underhåll

Det ska vara lätt att fylla på bränsle och olja utan spill. En viktig detalj är att den svanmärkta gräsklipparen ska kunna lutas utan risk för bränsle- eller oljeläckage när undersidan görs rent.

Återvinning

Slutligen ska en svanen-märkt gräsklippare kunna återvinnas till 60%. Det ska också stå i instruktionsboken var maskinen kan lämnas in när den tjänat ut. 

Var köper man Svanenmärkta motorgräsklippare?

Här hittar du Svanen-märkta motorgräsklippare till din trädgård. Vi samlat några av Sveriges många återförsäljare som säljer Svanenmärktagräsklippare online. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi hoppas att du får en lugn och skön sommar på terassen med din nya gräsklippare.

ANNONS

Söderströms (se modeller)

ANNONS