, , ,

ANNONSERA

Annonserar du på
Gräsklipparguiden
når du Sveriges

3 miljoner trädgårdsägare

Annonsera på Gräsklipparguiden för att nå 2 miljoner småhusägare.

Vad är Gräsklipparguiden?

Gräsklipparguiden är en webbsida med information om gräsklippare och tillbehör. Den kom till för personer som funderar på att köpa gräsklippare eller är intresserade av att läsa information om gräsklippare. Gräsklipparguiden har sedan starten 2009 hjälpt många besökare att hitta rätt på den stora marknaden för gräsklippare. Vi är idag en etablerad sida på marknaden.

Varför skall vi annonsera på Gräsklipparguiden?

Det ni får hos Gräsklipparguiden är konsumenter som är köpbenägna och letar efter nya produkter i trädgårds segmentet. Handelns ekonomiska råd säger at 65 - 70 % av handel görs online inom några år. Konsumenterna på Gräsklipparguiden handlar gräsklippare och diverse produkter som berör allt vad en husägare behöver. Annonsera du på Gräsklipparguiden når du Sveriges småhusägare och ansvariga för gräsytor på företag och kommuner.

I Sverige finns det 2 126 697 småhus. Drygt 2,7 miljoner trädgårdar. 650 000 fritidhus och 50 000 kolonilotter.
SCB (Statistiska centralbyrån) har beräknat hushållens inköp av trädgårdsprodukter till 12,9 miljarder.

Enligt SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) arbetar 33 000 personer yrkesmässigt med utemiljö i Sverige. Den totala kostnad för skötsel av utemiljöer i yrket uppgår till 17 miljarder (uppgifter från 2012).

Eftersom du läser detta...

Vem är Gräsklipparguiden?

Conny Nilsson var den som startade Gräsklipparguiden och driver Gräsklipparguiden idag med hjälp av vänner och familj. Conny Nilsson startade Gräsklipparguiden redan 2009.

Vilka format tar ni emot?

Vi stödjer annonser i bildformaten JPG, GIF, PNG men även HTML kod. Tyvärr kan vi inte ta emot flash och javascript i dagsläget. Till er annons kan vi lägga in en länk till er startsida eller valfri webbsida. Även till den textbaserade annonseringen lägger vi länkar.

Vem besöker sidan?

Alla arbetare med utemiljö som yrke och småhusägare med ett stort intresse av att handla trädgårdsprodukter är alltså intressanta att nå med en annons hos Gräsklipparguiden. På Gräsklipparguiden är det enkelt att nå denna målgrupp eftersom läsare besöker sidan för ETT intresse. Att handla en trädgårdsprodukt.

I maj 2018 var det 6000 besökare och 20 000 besökare över hela 2018 som alla letade information om gräsklippare. Vid högsäsong ligger vi topp 300 enligt SIS Index. Se aktuell statistik på SIS Index.

Var kan man annonsera och vad kostar det?

Alla annonspriser gäller för en månad och moms tillkommer

Vi använder oss av Cool Company vid fakturering.  Cool Company är den ni får en faktura från i vårat namn. Priset benäms i fast pris för er annons efter överenskommelse av annonstyp, placering och tidsperspektiv. Moms tillkommer med 25% på annonspriset. Minsta annonstid är 3 månader med undantag för H2 rubriker "Var köper man? som har 12 månader som minsta annonstid. Läs mer nedan. Vill ni annonsera 3, 6 eller 12 månader så går det bra. Fakturan betalas i förskott. Betalningsvillkor är 10 dagar netto. Faktura skickas via mail. Vill ni ha pappersfaktura tillkommer 40 kr. Priserna gäller tillsvidare.

Årsannonsering rabatterat pris

Fråga gärna om rabatterat pris vid 12 månaders annonsering. Vi kan ge er ett fördelaktigt reducerat pris vid sådan annonsering. Gäller alla annonser. En del annonser har även minst 12-månaders annonsering. 

Placering i topp

Annonsstorlek 815x360
Annonsen placeras högst upp
på en önskad webbsida.
Pris: 1500 kr/månad (förstasidan 3000 kr/månad)

Placering i mellan textstycken

Annonsstorlek 250x250 
Annonsen placeras efter önskan. 
Pris: 750 kr/månad (förstasidan 1500 kr/månad)

Placering i mellan textstycken

Annonsstorlek 815x360 
Annonsen placeras mellan textavsnitt efter önskemål.
Pris: 1250 kr/månad (förstasidan 2500 kr/månad)

Placering efter önskan

Annonsstorlek 800x200 
Annonsen placeras mellan textavsnitt efter önskemål.
Pris: 1000 kr/månad (förstasidan 2000 kr/månad)

Placering Ingressannons

(minst 12 månaders annonsering)
Annonsstorlek 250x250 
Annons placeras till höger om Ingress längst upp på kategorisida eller första sida där plats är ledig.
Pris: 1000 kr/månad 

Placering under H2 rubrik

(minst 12 månaders annonsering)
Textlänk under rubrik H2 T ex.

"Var köper man robotgräsklippare? under kategoriesidor.
Alla platser samma pris.
Pris: 1000 kr/månad = 10 000 kr/år

Placering i botten av webbsida

Annonsstorlek 250x250 
Annonsen placeras i botten av sidan.
Pris: 750 kr/månad (första sidan 1500 kr/månad)

Annonspaket

Vill ni annonsera på flera sidor med samma eller olika annonsstorlekar så kan vi sätta ihop ett paket till förmånligt pris. Kontakta oss via epost.

Kontakt och annonsmaterial

För mer detaljerad information och våra villkor runt annonseringen kontaktagrasklipparguiden Conny Nilsson på info@grasklipparguiden.se Hit skickar ni även annonsmaterial.

Gräsklipparguiden

e-post: info@grasklipparguiden.se
Använder Firmify vid fakturering