ÅkgräsklippareTraktor gräsklippare

Åkgräsklippare finns med frontmonterat klippaggregat eller modeller med mittmonterat aggregat. Åkgräsklippare har den fördelen att man kan koppla på olika redskap. Det finns många olika utförande på det som i folkmun kallas åkgräsklippare. Nu har dom även andra namn som zero turn, rider, frontrotorklippare mm hos en del fabrikat. Innan du väljer åkgräsklippare så se hur stor svängradie gräsklipparen har och om det ingår några tillbehör till åkgräsklipparen. Mer om det nedan. Det lönar sig att tänka före ett köp. Kolla in bäst i test på gräsklippare Jämför dom olika modellerna och kolla in priset hos din återförsäljare. Jonsered åkgräsklippare och Stiga åkgräsklippare gillar många. Dom hittar du på den här sidan.

Köpa åkgräsklippare

Åkgräsklippare
Världens snabbaste åkgräsklippare från Honda

Service åkgräsklippare

Granngården erbjuder service till din åkgräsklippare om du behöver det.


Tips åkgräsklippare

Om du har en stor tomt som skall krattas så tipsar vi om att montera på en sopvals. Valsen tar riktigt bra och river till och med bort en del mossa. Mossa är annars ett stort gissel för många. Speciellt om du bor i ett skogsområde. Vertikalskärare går ju också att använda då och är väldigt populära.
Välja rätt åkgräsklippare

När det gäller åkgräsklippare så finns det även trädgårdstraktorer som är i samma nisch och användningsområdet är stort vilket innebär att man inte bara kan använda dom som gräsklippare. Självklart beror detta på storlek och prisklass men dom flesta maskiner är ett multiverktyg. En del maskiner är otroligt effektiva och man kan inte mer än bli pånyttfödd och hänförd över vissa maskiner. Snöslunga, snöskottning, sopmaskin, gödningspridare ja möjligheterna är många när det gäller tillbehör. Det kan även ingå något tillbehör i en del paket. Några har flera växlar andra har bara fram och bakåt funktion. En tumregel är att man oftast får vad man betalar för. Det är bättre kvalité på maskiner som kostar lite mer helt enkelt. Vi tycker även att dom fabrikat som utvecklat trädgårdsmaskiner en längre tid är dom som är i toppklass. 


Grannhjälpen installerar din robotgräsklippare


Det finns maskiner med klippaggregatet undertill och dom med den monterad på fronten. Det är inte lätt att vara flankerad av en med knivarna undertill och en med dom monterade framtill. Vilken ska man välja?  Kvalitén på klippaggregatet är avgörande för livslängden på maskinen. Ser sakerna robusta och rejäla ut så håller dom längre. Är det en massa delar som är punktsvetsade så räkna med att maskinen inte håller så länge som man vill. Var kritisk i din bedömning. Du bör kolla om det finns en möjlighet att koppla in en vattenslang med Gardena/slangkoppling för snabb rengöring av aggregatet efter klippning om aggregatet sitter undertill. Om den är monterad framtill så ska den vara lätt att fälla upp så att man enkelt kan rengöra aggregatet. Hur är rostskyddet och se på svetsade detaljer. Ser dom ut att kunna gå i sönder om du kör på en sten om 5 år?

Hörlurar med radio

Hörselskydd med FM-radio
299 kr


Maskinerna är oftast lämpliga från tomter i storleksordningen 1500 m² och uppåt. Det som avgör vilken klippare du behöver är hur tomten ser ut (lutar den eller är det många hinder) vill du ha en uppsamlare?Lutar din tomt mycket kanske maskinen skall vara lägre med kraftigare motor och i fyrhjulsdrift och bredare däck. Vill du ha en som går på bensin eller batteri (ja det finns). Hur lång är du? Kan du sitta bekvämt i en liten maskin och går det att reglera sätet? Prova maskinen innan du köper den. Var finns närmsta serviceverkstad? Är det lätt att få reservdelar snabbt till din maskin? Att slipa knivarna är något som bör göras med något år i mellan. Det kan alltså vara bra att veta innan var hjälpen finns.


Klipptekniken kan vara olika också beroende på vilken modell eller fabrikat du väljer. Det finns maskiner med mulcherteknik som är det samma som att grässtråna finfördelas och ger gödning till gräsmattan. Andra kanske inte har det men där kan du använda en uppsamlare istället. En del maskiner har tvåhjulsdrift och andra fyrhjulsdrift. Tvåhjulsdrift räcker långt på en plan gräsmatta men använder du maskinen till att skotta snö och andra användningsområde så kanske en fyrhjulsdrift är praktisk. Klippbredden kan också vara en sån sak som kan vara bra att tänka på. Har du en mindre tomt är det bättre med en mindre klippbredd för att enkelt komma runt rabatter och andra hinder. Är tomten större så är en större klippbredd att föredra eftersom det då går fortare och hindren oftast står längre ifrån varandra.

När du väl har bestämt dig så tänk på att köpa ett skydd att lägga över maskinen. koppla även bort batteriet och töm tanken inför vintern om den inte skall användas då. OBS! Kolla med ditt försäkringsbolag så att villaförsäkringen täcker en ev. stöld av din guldklimp.


Service på Åkgräsklippare