MotorgräsklippareSjälvgående bensingräsklippare

Motorgräsklippare har en rik historia bakom sig. Motorgräsklipare och de flesta gräsklippare för hemmabruk drevs tidigare av tvåtaktsmotorer. Fast från 1960-talet och till idag har fyrtaktsmotorn blivit nästan helt dominerande. 

Utveckling av motorgräsklippare

Utvecklingen för den här maskinen går framåt och tur är det. I dag har vi fin miljövänlig bensin som är bäst för klipparna. Gräsklipparna idag är riktiga arbetshästar och klarar mycket mer än tidigare maskiner. När det gäller dom här varianterna så finns det självgående och icke självgående där du får putta på maskinen med egen kraft. Självgående gräsklippare är på frammarsch och är väldigt smidiga att klippa med. Då rullar hjulen med motorns hjälp och det blir långt ifrån så tungt att klippa din trädgård. Det finns ju motorgräsklippare med elstart också om man är ännu lite latare. 


Köpa motorgräsklippare
Vill du se vilka fabrikat det finns för övrigt så kolla in vår sida med återförsäljare.

Motorgräsklippare från Stiga

Mulchertekniken

Mulchertekniken innebär att kåpan samverkar med en fast kniv som sitter direkt på motorns axel. Kniven är konstruerad så att den klipper i flera olika nivåer under sin rotation. Tekniken kallas ibland därför också för multiklipp. Grässtråna blir finfördelade och trycks ner i gräsmattan som extra gödning. Du behöver alltså inte räfsa eller samla upp det klippta gräset om du klipper tillräckligt ofta (en gång i veckan räcker oftast). Allt som gör gräsmattan grönare uppskattas.

Välja rätt motorgräsklippare

När man pratar om gräsklippare med motor så tänker man på en maskin som har bensin i tanken. Det man ska föredra är att själva karossen där knivarna sitter är gjutet i ett stycke istället för ihopa satta delar som är svetsade ihopa. Då är hållbarheten mycket större. Självklart får man en bättre maskin ju mer man betalar men det finns ändå en del primära delar att kolla. 

Vad skall du kolla?

Hur ställer du in klipphöjden är viktig. Finns det en inställning på varje hjul eller finns det en spak som sköter allt? Hur lätt rullar maskinen och vilken vikt har den. Går handtaget lätt att vika ihop eller att montera av för transport? Finns det en uppsamlare som ingår eller går att köpa till om du vill ha det? Är det mulcher klippning (se ovan). Vilken bensin skall man använda? Är det lätt att hitta reservdelar och primära saker som filter som behöver bytas med jämna mellanrum. Kolla in vår guide för service. Det är en del att tänka på men tänk själv på vad som är viktigt för dig.

Klippo gräsklippare

Förvaring av gräsklippare

När det gäller möjligheten att fälla ihopa handtag och annan utrustning så är det väldigt praktisk när man skall köra vidundret i en bil. Fast även om du bara använder den på din tomt så är det väldigt bra att kunna fälla ihopa klipparen så att den tar liten plats i förrådet eller ditt garage. Just utrymme är vi många som kämpar om att få mer av. Därför ska du även se över möjligheterna att kunna snabbt och enkelt göra allt mindre. Kanske just ditt val av märke har tänkt till när det gäller förvaring. Låt oss hoppas det.


Klippos storsäljare

Storsäljare

Klippo Excellent
6249 kr