, , ,

ROBOTGRÄSKLIPPARE EN DRÖM
VARJE HUSÄGARES DRÖM ÄR EN GRÄSKLIPPARE SOM KLIPPER GRÄSET SJÄLV 

ANNONS

Stäng av adblock se erbjudande

ANNONS

Robotgräsklippare - Installation och RobotHus

Vad är högst på önskelistan hos husägare?

Robotklipparen är den gräsklippare som dom flesta svenska husägare helst av allt vill ha. Ja inte bara gräsklippare utan det är den sak man helst vill ha av alla trädgårdsprodukter. Robotgräsklippare är smidiga och gör det jobbet som många inte alls tycker om 1-2 gånger i veckan på sommaren. Att äta sin glass och dricka sitt kaffe när robotgräsklipparen klipper gräsmattan är en riktig dröm.  

Varför skall man köpa en robotgräsklippare?

 • Robotgräsklipparen klipper gräset när du dricker kaffe
 • Att lägga ner timmar av sin dyrbara semestertid på att klippa gräsmattan känns bara onödigt
 • Robotgräsklipparen är självgående och sparar dyrbar sommartid.
Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare
Köptips gräsklippare

ANNONS

Varför är det bra att handla gräsklipparen online?

Det gäller att läsa på för att bli nöjd med sitt köp. I våra onlinebutiker kan du läsa mer om specifikationerna på klipparen vilket kan vara bra innan du gör ditt inköp online eller i butik. Spara värdefull ledig tid och kontanter genom att handla i en onlinebutik genom oss och få gräsklipparen till din trädgård direkt eller ett utlämningsställe nära dig.

Var köper man robotgräsklippare?

Här hittar du robotgräsklippare till din trädgård hos våra samarbetspartners som säljer det du söker i sina onlinebutiker. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi får provision när du bestämmer dig för att köpa något. Detta hjälper oss att utveckla Gräsklipparguiden så att vi kan fortsätta att underlätta för fastighetsägare att hitta bra produkter till trädgården och offentliga miljöer. Tack för att du stöttar oss.

BUTIKER MED ROBOTGRÄSKLIPPARE

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Tillbehör till gräsklipparen

Hur Installerar man en robotgräsklippare?

Här kan du se på vår Youtubekanal hur man enkelt installerar robotgräsklippare, byter kniv, gör en service och byter batterier på din vän i trädgården. Vi har sparat flera video från olika varumärke. Så passa på och se om din gräsklippare finns med.

Var kan man få hjälp med installation av robotgräsklippare?

Granngården installerar robotgräsklippare

Här erbjuder Granngården hjälp med installationen av robotgräsklippare om du köper roboten från Granngården.

ANNONS

Checklista och vad skall man välja för robotgräsklippare

Vad skall man tänka på innan köp av robotgräsklippare?

 • Det är viktigt när du lägger ut själva tråden i gräsmattan till till spårningen för roboten att tänka på att inte göra för snäva svängar.
 • Snåla inte med platsen till maskinen.
 • Planera även din trädgård några år framåt. Har ni tänkt att plantera ett nytt äppleträd? Var skall det stå? Några andra projekt i trädgården som skall göras dom närmsta åren? Se till att du lägger ner tråden så att du slipper gräva upp den om några år.
 • Har du buskar nära träd kanske du måste flytta buskarna eller helt enkelt göra dig av med dom. Annars får du även klippa med en annan gräsklippare. Det var ju det du ville slippa så frågan blir då om det var lönt att investera i en robotklippare.
 • Maskinen lämnar en kant på gräsmattan på ca 15-20 cm från träd och hus men bara några centimeter till rabatter.
 • El kostar en del pengar. Kanske du ska satsa på en maskin som går på solceller.
 • Om du vill ha en regnsensor till robotgräsklipparen ska du titta efter det. En regnsensor gör att roboten slutar klippa om det börjar regna.
 • Om man äger en robotgräsklippare som är inställd att köra automatiskt vissa tider så måste man alltid se till att inga saker ligger kvar på tomten överhuvudtaget. Har man barn så ligger saker lätt kvar på gräsmattan och det går inte. Är du slarvig så får du skärpa dig eller avstå från roboten. 
 • Olika klippare klarar olika storlekar på tomter och ju större tomt ju högre pris oftast. Alltså tomt=storlek.
 • Stannar den enkelt om du råkar stöta till den eller lyfter upp maskinen under tiden den klipper gräsmattan? Viktigt om man har barn.
 • Det skall helst finnas larm och gärna pinkod för att kunna sätta igång den. Även här är det bra med pinkod för att barn inte skall kunna sätta gång den själva men även tjuven skall ha det svårt. Det finns en viss stöldbegärlighet för dessa maskiner.

Checklista innan köp av robotgräsklippare

  Hur mycket lutning klarar maskinen?

  Lutar din tomt något?
✔ Hur stor yta klarar maskinen av att klippa.
✔ Kolla hur många kvadratmeter roboten klarar
✔ Laddar maskinen upp sig själv eller behöver den hjälp?
✔  Hur hög bullernivå har den?
✔  Klarar den av små ytor och gångar?
✔ Hur enkel är installationen?
✔  Finns det knivar att köpa till som man kan byta ut?
✔ Vad väger den?
✔ Finns det en fjärrkontroll till maskinen?
✔ Finns det enkla menyer att programmera?
✔ Kan den klippa fast att det regnar?
✔ Finns det regnsensor som känner av om det regnar ?
✔ Hur tålig är karossen?
✔ Stannar den enkelt vid hinder?
✔ Det skall helst finnas larm och gärna pinkod.

ANNONS

Robotgräsklipparen klipper gräset när du dricker kaffe

ANNONS

Köpa robotgräsklippare

När det gäller att köpa en robotklippare på nätet så kan man göra riktiga klipp. Det är ju som bekant lättare och se vad priserna ligger på genom att surfa runt lite innan ett köp. Letar du efter tillbehör så rekommenderar vi våra butiker som säljer robotgräsklippare. Dom har även mycket tillbehör på sina sidor. Vill du se vilka varumärken det finns så kolla in vår sida med återförsäljare.

Robotgräsklippares laddstation

Tänk på att robotgräsklippares laddstationer lätt slås ut vid åska och det blir dyrt. Det är faktiskt så att det är stor chans att din robotklippares laddstation blir drabbad när det är kraftig åska. Det är när blixten slår ner i elnätet som laddstationen till robotgräsklipparen slås ut. Bara byte av laddstationen kostar idag ca 6 000 - 7 000 kronor. En del av dem kan skyddas med åskskydd, men det finns ett enkelt sätt att skydda sig och slippa dyra kostnader. Dra ut kontakten när åskan börjar slå.

Jätterobotgräsklippare till idrottsplatser

Det finns stora robotgräsklippare som används på idrottsplatser och andra stora gräsmattor. Belrobotics har en robotgräsklippare som heter BigMow och som klipper upp till 20 000 m². Så bor du stort kanske du ska titta på en sådan. Endast ca 130 000 kr.

ANNONS

hus till robotgräsklippare

Var köper man hus till robotgräsklippare?

Det man ska ordna tillsammans med en robotgräsklippare är ett litet hus där robotgräsklipparen kan köra in och parkera när den har klippt färdigt. Då skyddas den mot sol, regn och tjuvar som lockas av den. Här kan du hitta olika förslag på robothus till din Gardena, Husqvarna, Worx eller andra varumärke.

ANNONS

Amazon

ANNONS

Outl1

ANNONS

Bygg ett hus till robotgräsklippare

När man har köpt en robotgräsklippare så behöver man ett garage till den. Det finns lite olika varianter och du kanske kan rita ett eget hus till roboten? Sedan kan du köpa virket på Byggmax direkt så är du snart klar. Lika bra att ta tag i det direkt så det blir av. Du kan se många förslag och inspirationer här på bygge till den lilla manicken eller på Byggahus.se som är ett bra forum till detta. Vill du inte bygga ett eget så kan du köpa ett färdigt garage.

Hotell för roboten under vintern

Många har börjat hyra verkstadshotell till sin lilla robot. Där får dom underhåll, värme och kärlek under vintern. Många gånger är det bättre än att bara slänga in roboten i förrådet under vintern. Om man tänker på vad systemet kostar så är det absolut värt pengarna. Granngården erbjuder vinterförvaring med service.

Vinterförvaring

Annars bör man ladda robotgräsklipparen innan man ställer av den för sommaren och även några gånger vid vintertid. Då håller batteriet längre och det är i bra vigör. Märk kabel och fetta in kablen i båda ändar och sätt en plastpåse äver dom. Helst förvara kabel inomhus annars linda in ändar i förslagsviss bubbelplast och plastpåse. Rengör gräsklippare och förvara laddstation och gräsklippare frostfritt. Byta knivarna vartannat år. Har din robotgräsklippare Li-jon-batterier skall dom inte långtidförvaras fulladdade. Låt dom ha ungefär 40-50% laddning och förvara batterierna kallt.

säkra din robotgräsklippare

Göm din robotvän

Försök dölja huset som roboten bor i. Kanske du kan ha någon växt runt om det lilla huset eller på sidorna så att man inte ser huset och förstår att där finns en robotgräsklippare. Fundera själv på hur du skulle kunna dölja klipparen och byggnaden för den. Annars kan du alltid köpa ett  rörelselarm som du monterar i robotens hus och som utlöses vid rörelse i huset, mycket praktiskt. Även en kamera som aktiveras vid rörelse och som filmar (även i mörker) tjuven kan vara intressant.

ANNONS

Stoppa tjuven från att stjäla din robotgräsklippare

En del tillverkare har numera en app du kan ladda ner för att fjärrstyra din robotgräsklippare. Då kan du bestämma själv om gräsklipparen skall fungera. Du kan starta den eller stoppa den. Enkelt eller hur. Du kan även spåra din robotgräsklippare. Den visar dig var den befinner sig just nu. Blir den stulen får du ett larm. Utvecklingen går framåt. Annars kan du köpa en bärbar mini GPS tracker som du sätter fast under skalet eller osynligt på maskinen när du skall åka bort. Bra ifall maskinen blir stulen. Då är det bara att köra och hämta den eller berätta för polisen var din robot finns.

Var kan man köpa en GPS till robotgräsklipparen?

Här hittar du en GPS spårsändare som gör att du hittar den stulna robotklipparen.

Om du är intresserad av att investera i en Robotgräsklippare ska du besöka oss för att läsa mer om vad du skall tänka på.

Reservdelar och nya batterier till robotgräsklippare

Nya batterier till robotgräsklipparen

När du behöver nya batteri till din robotgräsklippare är det alltid bra om man bytar alla batteri i gräsklipparen samtidigt. En del modeller har ett batteri och vissa har två stycken batterier så kolla detta först. Viktigt är också att kolla vilken kapacitet eller styrka batteriet har. Detta så att du köper rätt modell. Det går att använda högre kapacitet än tidigare men räkna med en längre laddningstid då.

Reservdelar till robotgräsklippare

Här kan du hitta reservdelar till din robotgräsklippare. Skulle inte just din modell finnas med så hör av dig till din återförsäljare så kan dom hjälpa dig.

ANNONS

ANNONS

ANNONS