Klippo är den bästa gräsklipparen
Robotgräsklippare


Robotgräsklippare

Robotgräsklippare är varje husägares dröm. Robotgräsklippare är framtiden för många trädgårdar. En regnig sommar växer gräsmattan snabbare än skägget. Robotgräsklipparen som är självgående sparar då på dyrbar sommartid. Att lägga ner timmar av sin dyrbara semestertid på att klippa gräsmattan känns onödigt. Men det finns en lösning för den som vill sitta i gungstolen och slippa använda slåtterbalken efter lång tid där man dragit sig för att klippa gräsmattan.

En robotklippare. Robotgräsklippare är den gräsklippare som dom flesta svenskar helst av allt vill köpa nu. Ja inte bara gräsklippare utan det är den sak man helst vill ha av alla trädgårdsprodukter. Robotgräsklippare är smidiga och gör det jobbet som många inte alls tycker om 1-2 gånger i veckan på sommaren. Att äta sin glass och dricka sitt kaffe när robotgräsklipparen klipper gräsmattan är en riktig dröm. En självgående klippare som inte behöver bensin. Kom bara ihåg att bygga ett litet hus där robotgräsklipparen kan köra in och parkera när den har klippt färdigt. Annars kan tjuven vara framme.
En bieffekt som är positiv är att du slipper mördarsniglarna om du investerar i en liten robot. Allt enligt Ny Teknik.

Var kan man få hjälp med installation av robotgräsklippare?

Här erbjuder Granngården hjälp med installationen av robotgräsklippare om du köper roboten från Granngården. Välj storlek på din tomt. 
Liten upp till 500m² tomtstorlek (1990 kr) 
Mellan upp till 1300m² tomtstorlek (2490 kr) 
Stor över 1300m² tomtstorlek (2990 kr) Var köper man robotgräsklippare?

Här hittar du robotgräsklippare till din trädgård.


Grannhjälpen installerar din robotgräsklippareAtt välja robotklippare

När man skall till att välja robotgräsklippare är det en del man bör tänka på. Hur mycket lutning klarar maskinen? Lutar din tomt något? Hur stor yta klarar maskinen av att klippa. Olika klippare klara olika storlekar på tomter och ju större tomt ju högre pris oftast. Laddar maskinen upp sig själv eller behöver den hjälp med det? Hur hög bullernivå har den? Klarar den av små ytor och gångar? Hur enkel är installationen? Finns det knivar att köpa till som man kan byta ut? Vad väger den? Finns det en fjärrkontroll till maskinen? Finns det enkla menyer som man enkelt förstår att programmera? Kan den klippa fast att det regnar? Har den någon regnsensor som känner av om det regnar och avstår att klippa? Hur tålig är karossen? Stannar den enkelt om du råkar stöta till den eller lyfter upp maskinen under tiden den klipper gräsmattan. Viktigt om man har barn. Det skall helst finnas larm och gärna pinkod för att kunna sätta igång den. Även här är det bra med pinkod för att barn inte skall kunna sätta gång den själva men även tjuven skall ha det svårt. Det finns en viss stöldbegärlighet för dessa maskiner.

Att tänka på

Det är viktigt när det gäller spårningen alltså att lägga ut själva tråden i gräsmattan till roboten att du inte har för snäva svängar. Snåla inte med platsen till maskinen. Planera även din trädgård några år framåt. Har ni tänkt att plantera ett nytt äppleträd? Var skall det stå? Några andra projekt i trädgården som skall göras dom närmsta åren? Se till att du lägger ner tråden så att du slipper gräva upp den om några år. Har du buskar nära träd kanske du måste flytta buskarna eller helt enkelt göra dig av med dom. Annars får du även klippa med en annan gräsklippare. Det var ju det du ville slippa så frågan blir då om det lönt att investera i en robotklippare. Maskinen lämnar en kant på gräsmattan på ca 15-20 cm från träd och hus men bara några centimeter till rabatter. Batterierna behövs bytas efter ett antal år så kanske du ska satsa på en maskin som går på solceller.


Om man äger en robotgräsklippare som är inställd att köra automatiskt vissa tider så måste man alltid se till att inga saker ligger kvar på tomten överhuvudtaget. Har man barn så ligger saker lätt kvar på gräsmattan och det går inte. Är du slarvig så får du skärpa dig eller avstå från roboten. 


Robotgräsklippares laddstation

Tänk på att robotgräsklippares laddstationer lätt slås ut vid åska och det blir dyrt. Det är faktiskt så att det är stor chans att din robotklippares laddstation blir drabbad när det är kraftig åska. Det är när blixten slår ner i elnätet som laddstationen till robotgräsklipparen slås ut. Bara byte av laddstationen kostar idag ca 6 000 - 7 000 kronor. En del av dem kan skyddas med åskskydd, men det finns ett enkelt sätt att skydda sig och slippa dyra kostnader. Dra ut kontakten när åskan börjar slå.


Köpa robotgräsklippare

När det gäller att köpa en robotklippare på nätet så kan man göra riktiga klipp. det är ju som bekant lättare och se vad priserna ligger på genom att surfa runt lite innan ett köp. Annars finns det en del butiker som säljer olika märken. Letar du efter tillbehör så rekommenderar vi våra butiker som säljer robotgräsklippare. Dom har även mycket tillbehör på sina sidor. På Yotube kan ni söka efter GardenaSweden och se steg för steg hur man installerar ett system med roboten på din tomt.
Vill du se vilka fabrikat det finns för övrigt så kolla in vår sida med återförsäljare.


Robotgräsklippare


Bygg ett hus till robotgräsklipparen

När man har köpt en robotgräsklippare så behöver man ett hus till den. Här hittar du instruktioner hur du bygger ett sådant hus. Det finns lite olika varianter så kolla igenom och se vilket som passar dig.Sedan kan du köpa virket på Byggmax direkt så är du snart klar. Lika bra att ta tag i det direkt så det blir av. Du kan se många förslag på bygge till den lilla manicken på Byggahus.se som är ett bra forum till detta.

Vill du inte bygga ett eget så kan du köpa ett färdigt hus hos Buildor.se som går till dom flesta modellsorter.

Service robotgräsklipparen

Granngården erbjuder service på din robotgräsklippare till ett förmånligt pris. Bra om man själv är osäker på hur man gör. Börja sommaren med att få din robotgräsklippare att vara stark inför en lång sommar.

Hotell för roboten under vintern

Många har börjat hyra verkstadshotell till sin lilla robot. Där får dom underhåll, värme och kärlek under vintern. Många gånger är det bättre än att bara slänga in roboten i förrådet under vintern. Om man tänker på vad systemet kostar så är det absolut värt pengarna. Granngården erbjuder vinterförvaring med service.


Var kan man köpa en GPS till robotgräsklipparen?

Här hittar du en GPS spårsändare som gör att du hittar den stulna robotklipparen.


Stoppa tjuven från att stjäla din robotgräsklippare

En del tillverkare har numera en app du kan ladda ner för att fjärrstyra din robotgräsklippare. Då kan du bestämma själv om gräsklipparen skall fungera. Du kan starta den eller stoppa den. Enkelt eller hur. Du kan även spåra din robotgräsklippare. Den visar dig var den befinner sig just nu. Blir den stulen får du ett larm. Utvecklingen går framåt. Annars kan du köpa en bärbar mini GPS tracker som du sätter fast under skalet eller osynligt på maskinen när du skall åka bort. Bra ifall maskinen blir stulen. Då är det bara att köra och hämta den eller berätta för polisen var din robot finns. Annars kan du alltid köpa ett lås med sirenlarm som är mycket praktiskt.

Försök dölja huset som roboten bor i. Kanske du kan ha någon växt runt om det lilla huset eller på sidorna så att man inte ser huset och förstår att där finns en robotgräsklippare. Fundera själv på hur du skulle kunna dölja klipparen och byggnaden för den.