, , ,

BATTERIDRIVNA GRÄSKLIPPARE
INGA KABLAR OCH INGET OVÄSEN GÖR DEN TILL EN FAVORIT

ANNONS

ANNONS

Batterdriven gräsklippare

Batteridriven gräsklippare är praktisk eftersom du slipper kabel, bensin och olja. En viktig sak att tänka på med en elektrisk sladdlös batterigräsklippare är om laddaren till batteriet är automatisk eller inte. Automatisk laddare är att föredra. Om laddaren inte är automatisk måste man komma ihåg att ta ur batteriet när det är färdigladdat. Annars finns risken att det överladdar och förstörs. Om du klipper gräsmattan sällan skall du satsa på en annan gräsklippare.

Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare
Köptips gräsklippare

ANNONS

ANNONS

ANNONS

BUTIKER MED BATTERIDRIVEN GRÄSKLIPPARE

Var köper man batteridriven gräsklippare?

Här hittar du batteridrivna gräsklippare till din trädgård hos våra samarbetspartners som säljer gräsklippare online i sina onlinebutiker. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi får provision när du bestämmer dig för att köpa något. Detta hjälper oss att utveckla Gräsklipparguiden så att vi kan fortsätta att underlätta för fastighetsägare att hitta bra produkter till trädgården och offentliga miljöer. Tack för att du stöttar oss.

Tillbehör till gräsklipparen

ANNONS

Skydddsöverdrag gräsklippare

ANNONS

Hörselskydd gräsklippare

Batterie till batteridrivna gräsklippare

Batterier till gräsklippare

En del av märkena använder samma batteri som används till deras övriga sortiment. Det kan vara så att du kan använda samma batteri till din batteri drivna häcksax. Vilket är oehört praktiskt. Försök att köpa dina maskiner inom samma märke om du använder mycket batterdrivna produkter. Det underlättar att följa sitt märke genom alla trädgårdsmaskiner.

Batterier för gräsklippning undrar kanske någon hur länge räcker dom? Nu avgörs tiden på hur starkt batteriet är men normalt kan du räkna med ca 30 minuter per batteri. Hur mycket du hinner klippa då vet du om du klippt din tomt tidigare med en elgräsklippare eller bensingräsklippare. Även om bredden på maskin avgör också. 
 

Mer än ett batteri

Det kan vara bra att ha 2st batterier som sagt. Varför det då? Jo om det är högt gräs så behövs maskinen en längre tid och då går det åt mycket kraft. Därför är det bra med flera batterier. Då kan du ladda reservbatteriet medan du klipper med det andra. Mycket praktiskt om man har en lite större gräsmatta. Många modeller ger dig extra batterier till maskinen, men du får se upp för det är absolut inte säkert. Det går ju att köpa extra batterier till ditt nya inköp men kolla för säkerhets skull innan om det ingår extra batterier till klipparen. Extra batteri underlättar arbetet väldigt mycket. Ett inköp av ett extra energipaket blir en merkostnad men sparar mycket tid.

Tyst gång med en batteridriven gräsklippare

Det finns en klar fördel med en batteridriven gräsklippare om man jämför med en elklippare. Du slipper kabeln som ska flyttas hela tiden. Många tycker även att den batteridrivna gräsklipparen är tystare än den eldrivna gräsklipparen.

Miljövänlig

Miljövänligheten är en annan fördel batteridrivna klippare har. Inga avgaser men vid kassering av maskinen så tänk på att slänga batterierna i rätt kärl på soptippen.

Ett finurligt tips

Om du är en vanemänniska så har vi ett finurligt tips till dig som vill investera i en batterdriven gräsklippare. Gör även en investering i 1 st timer med jordad fattning. Om du äger en fördelningsdosa behöver du bara en timer. Varför det? Jo om du klipper ditt gräs 1 gång i veckan så kan du programera timern att ladda batterierna 1 dygn innan så att batterierna alltid är fullladdade när det är dags att klippa ditt gräs. 

checklista vad man bör tänka på innan köp av Batteridriven gräsklippare

Välj rätt batteridriven gräsklippare

När du skall välja en batteridriven variant på gräsklippare så undrar många vad man skall titta på. Ja det vi rekommenderar är att du först kollar om det ingår ett extra batteri. Kolla gärna hur lång uppladdningstid det är på batteriet. En annan faktor är hur tung är maskinen och rullar hjulen lätt.

Man ska även tänka på att se hur långt ut knivarna klipper om du t ex behöver klippa nära en yttervägg. Starta gärna maskinerna för att jämföra ljudnivån och känn in maskinen. Är den behaglig att köra? Hur är ergonomin? Går det att justera höjden på handtaget till din kroppslängd? Finns det möjlighet att ställa in nivån för hur högt eller lågt gräset skall klippas?

Vilken batteridriven gräsklippare skall man välja?

 • Hur ställer du in klipphöjden är viktig. Finns det en inställning på varje hjul eller finns det en spak som sköter allt?
 • Finns det möjlighet att ställa in höjden på handtaget efter din kroppslängd? 
 • Hur lätt rullar maskinen? Orkar alla i familjen röra på maskinen?
 • Vilken vikt har gräsklipparen? Viktigt om du vill transportera den i bilen. Orkar du lyfta in den i bilen?
 • Går handtaget lätt att vika ihop eller att montera av för transport i bilen?
 • Finns gräsuppsamlare eller går det att köpa till? Om du har det behovet.
 • Är det mulcher klippning?
 • Är klipparen enkel att starta med en startknapp som du enkelt kan trycka på eller flytta till ett ON läge. 
 • Automatisk laddare är att föredra. Om laddaren inte är automatisk måste man komma ihåg att ta ur batteriet när det är färdigladdat. Annars finns risken att det överladdar och förstörs.
 • Vad är knivarna undertill tillverkade av? Här är det att föredra starka stålknivar som går att slipa vid behov. Gärna minst vartannat år. 
 • Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper. Det kan vara bra att veta om du om ska klippa nära en vägg.
 • Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel från klipparen.
 • Är det lätt att hitta reservdelar och primära saker som behöver bytas med jämna mellanrum. 

Checklista innan köp av batteridriven gräsklippare?

  Höjdinställning på varje hjul eller med spak
  Möjlighet att ställa in höjden på din kroppslängd? 
✔ Hur lätt rullar maskinen?
  Vilken vikt har gräsklipparen? Viktigt vid transport.
  Går handtaget att vika ihop eller montera av?
  Finns gräsuppsamlare eller går det att köpa till?
  Är det mulcher klippning?
  Är klipparen enkel att starta med en startknapp?
✔ Automatisk batteriladdare skall finnas.
  Vad är knivarna undertill tillverkade av? 
✔  Hur långt ut klipper knivarna? 
  Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel.
  Är det lätt att hitta reservdelar?
  Ingår det ett extra batteri? 
  Hur lång uppladdningstid är det på batteriet?
Bosch Batteridriven gräsklippare är ett riktigt klipp att äga

ANNONS