HÖG UPPLÖSNING 1920x1080 MX

ELEKTRISK GRÄSKLIPPARE FÖR MILJÖN
MILJÖN OCH DINA GRANNAR ÄLSKAR DIN ELGRÄSKLIPPARE 

Stäng av adblock se erbjudande

Elektrisk gräsklippare

Elektriska gräsklippare är miljövänliga och elgräsklippare blir allt vanligare hos medvetna husägare. De flesta elekriska gräsklippare är avsedda för tomter i storleksklassen 300-500 kvm. Ett myndighetskrav är att motor och kniv stannar inom 3-5 sekunder om du släpper maskinen. Det är därför ett säkert val om man tycker det är lite läskigt att klippa gräsmattan. Välj därför elgräsklippare med omsorg.

Det finns uppladdningsbara elgräsklippare och modeller med sladd. Visst, det finns en risk att man råkar köra av sladden, men med lite vaksamhet och vana klarar man sig jättebra. Väljer du en elgräsklippare som går på batteri så är det rekommenderat att köpa extra batterier för att slippa klippa i omgångar. Batteridrivna gräsklippare kan du läsa mer om på Batteridriven gräsklippare

Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare

Välj elektrisk gräsklippare

När man skall välja en elektrisk variant på gräsklippare så undrar många vad man skall titta på. Vi rekommenderar att man först ser om det finns möjlighet till att enkelt ställa in höjdinställningen som anger klipphöjden på gräset. Att behöva ställa in varje hjul för klipphöjd är bara besvärligt och kan lätt göra att man klipper ojämnt om inställningen blir fel.

Vikten på maskinen är också avgörande. En lätt maskin kan du med lätthet hänga upp på väggen i förrådet och på det sättet bli av med maskinen på ett smidigt sätt när du inte använder gräsklipparen. En gräsklippare tar ju en del plats och kan man spara in på ytan den upptar så är det en stor fördel. Vill du använda en maskin som tar liten plats i garaget eller förrådet så kan du även se på luftkuddegräsklippare som också kan hängas på väggen.

Att enkelt kunna transportera och föra maskinen framåt är viktigt om man vill slippa att slita ut sig när man klipper gräsmattan. Därför ska du också kolla hur lätt hjulen rullar. Föreställ dig våt gräs i mellan maskinen och hjullen. Rullar hjulen lät även då? 

Behöver du flytta klipparen i en bil? Då ska du titta på möjligheten att fälla ihopa handtag och andra detaljer. En del vill gärna ha möjlighet att enkelt vika handstaget för att kunna transportera gräsklipparen enkelt i bilen. Vilket är väldigt praktist i en del förråd också som sagt.

Uppsamlare

Vill du slippa räfsa efteråt eller du kanske inte bryr dig. Är det viktigt för dig så se om det ingår uppsamlare av gräsavfallet. Hör med återförsäljaren om det ingår uppsamlare eller om du kan köpa en till just ditt val av maskin. Annars är det bra om maskinen har en mulching effekt som finfördelar gräset.

ANNONS

Elektrisk gräsklippare som är mycket bra anser vi på Gräsklipparguiden

Checklista innan köp av elektrisk gräsklippare

  • Möjlighet till att enkelt ställa in höjdinställningen som anger klipphöjden på gräset.
  • Vikten på maskinen
  • Hur lätt rullar hjulen
  • Finns det ett handtag som enkelt går att fälla ihop? Alltid bra vid transport t ex.
  • Är klipparen enkel att starta med en startknapp som du enkelt kan trycka på eller flytta till ett ON läge. 
  • Vad är knivarna undertill tillverkade av? Här är det att föredra starka stålknivar som går att slipa vid behov. Gärna minst vartannat år. 
  • Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper. Det kan vara bra att veta om du om ska klippa nära en vägg.
  • Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel från klipparen.
  • Finns det möjlighet att ställa in höjden på handtaget efter din kroppslängd? 

ANNONS

ANNONS

Tips vid användning

Eldrivna gräsklippare är väldigt praktiska eftersom dom är mycket tystare än sina kusiner med bensinmotor. Eldrivna varianter har ju en kabel att tänka på och många undrar hur lång kabel man kan använda när man kör med en elgräsklippare. Här är det en praktisk sak att tänka på och det är att ju längre den är desto lättare är det att fastna i naturens grenar och buskar. Fast även belastningsmässigt finns det begränsningar på elsystemet i lokalen där du har kopplat in gräsklipparen. Man brukar rekommendera en maxlängd på ungefär 20-25 meter. Se till att sladden hela tiden ligger på den yta som du redan har klippt. Köp en förlängningssladd som är röd eller orange, den syns bättre än en svart. Och viktigast - ha en jordfelsbrytare installerad! En stor fördel är att den elektriska gräsklipparen är rätt tyst.

Var köper man elektrisk gräsklippare?

Här hittar du elgräsklipparen till din trädgård. Vi samlat några av Sveriges många återförsäljare som säljer elektrisk gräsklippare online. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi hoppas att du får en lugn och skön sommar på terassen med din nya elgräsklippare.

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS