, , ,

ELEKTRISK GRÄSKLIPPARE FÖR MILJÖN
MILJÖN OCH DINA GRANNAR ÄLSKAR DIN ELGRÄSKLIPPARE 

ANNONS

Stäng av adblock se erbjudande

ANNONS

Elektrisk gräsklippare

Elektriska gräsklippare är miljövänliga och elgräsklippare blir allt vanligare hos medvetna husägare. De flesta elekriska gräsklippare är avsedda för tomter i storleksklassen 300-500 kvm. Ett myndighetskrav är att motor och kniv stannar inom 3-5 sekunder om du släpper maskinen. Det är därför ett säkert val om man tycker det är lite läskigt att klippa gräsmattan. Välj därför elgräsklippare med omsorg.

Det finns uppladdningsbara elgräsklippare och modeller med sladd. Visst, det finns en risk att man råkar köra av sladden, men med lite vaksamhet och vana klarar man sig jättebra. Om du klipper gräsmattan sällan skall du satsa på en bensingräsklippare.


Väljer du en elgräsklippare som går på batteri så är det rekommenderat att köpa extra batterier för att slippa klippa i omgångar. Batteridrivna gräsklippare kan du läsa mer om på Batteridriven gräsklippare

Klippo gräsklippare
Husqvarna gräsklippare
Stiga gräsklippare
Gardena gräsklippare
Köptips gräsklippare

ANNONS

ANNONS

ANNONS

BUTIKER MED ELEKTRISK GRÄSKLIPPARE

Var köper man elektrisk gräsklippare?

Här hittar du elgräsklipparen till din trädgård hos våra samarbetspartners som säljer elektrisk gräsklippare online i sina onlinebutiker. Bra priser och utbud gör att du kan jämföra och välja i lugn och ro i ditt hem. Vi får provision när du bestämmer dig för att köpa något. Detta hjälper oss att utveckla Gräsklipparguiden så att vi kan fortsätta att underlätta för fastighetsägare att hitta bra produkter till trädgården och offentliga miljöer. Tack för att du stöttar oss.

ANNONS

ANNONS

Tillbehör till gräsklipparen

ANNONS

Skydddsöverdrag gräsklippare

ANNONS

Hörselskydd gräsklippare

ANNONS

Förlängningskabel 25 meter

Tips för miljöns skull

Tipset är mindre miljöbelastning och tänk mer än kortsiktigt

Om du köper en gräsklippare utan bensindrift för miljöns skull så kanske du ska tänka på om din el som levereras till ditt hus är miljövänlig el. Miljömärkt el eller grön el som kommer från förnybara energikällor är ett bra val om du vill dra ditt strå till stacken med ditt bidrag för miljön. Kontakta ditt elbolag eller elskling.se för att bidra till en mindre miljöbelastning för moder jord. Hos elskling.se kan du jämföra elpriser från Sveriges alla elleverantörer och byta elavtal enkelt.

Tips vid användning

Eldrivna gräsklippare är väldigt praktiska eftersom dom är mycket tystare än sina kusiner med bensinmotor. Eldrivna varianter har ju en kabel att tänka på och många undrar hur lång kabel man kan använda när man kör med en elgräsklippare. Här är det en praktisk sak att tänka på och det är att ju längre den är desto lättare är det att fastna i naturens grenar och buskar.

Fast även belastningsmässigt finns det begränsningar på elsystemet i lokalen där du har kopplat in gräsklipparen. Man brukar rekommendera en maxlängd på ungefär 20-25 meter. Se till att sladden hela tiden ligger på den yta som du redan har klippt. Köp en förlängningssladd som är röd eller orange, den syns bättre än en svart. Och viktigast - ha en jordfelsbrytare installerad! En stor fördel är att den elektriska gräsklipparen är rätt tyst.

checklista vad man bör tänka på innan köp av elgräsklippare

Välj elektrisk gräsklippare

När man skall välja en elektrisk variant på gräsklippare så undrar många vad man skall titta på. Vi rekommenderar att man först ser om det finns möjlighet till att enkelt ställa in höjdinställningen som anger klipphöjden på gräset. Att behöva ställa in varje hjul för klipphöjd är bara besvärligt och kan lätt göra att man klipper ojämnt om inställningen blir fel.

Behöver du flytta klipparen i en bil? Då ska du titta på möjligheten att fälla ihopa handtag och andra detaljer. En del vill gärna ha möjlighet att enkelt vika handstaget för att kunna transportera gräsklipparen enkelt i bilen. Vilket är väldigt praktist i en del förråd också som sagt.

Uppsamlare till elklipparen

Vill du slippa räfsa efteråt eller du kanske inte bryr dig. Är det viktigt för dig så se om det ingår uppsamlare av gräsavfallet. Hör med återförsäljaren om det ingår uppsamlare eller om du kan köpa en till just ditt val av maskin. Annars är det bra om maskinen har en mulching effekt som finfördelar gräset.

Förvaring elgräsklippare

Vikten på maskinen är också avgörande. En lätt maskin kan du med lätthet hänga upp på väggen i förrådet och på det sättet bli av med maskinen på ett smidigt sätt när du inte använder gräsklipparen. En gräsklippare tar ju en del plats och kan man spara in på ytan den upptar så är det en stor fördel. Vill du använda en maskin som tar liten plats i garaget eller förrådet så kan du även se på luftkuddegräsklippare.

Vikten på elgräsklipparen

Att enkelt kunna transportera och föra maskinen framåt är viktigt om man vill slippa att slita ut sig när man klipper gräsmattan. Därför ska du också kolla hur lätt hjulen rullar. Föreställ dig våt gräs i mellan maskinen och hjullen. Rullar hjulen lät även då? 

Vilken elektrisk gräsklippare skall man välja?

 • Möjlighet till att enkelt ställa in höjdinställningen som anger klipphöjden på gräset.
 • Finns det möjlighet att ställa in höjden på handtaget efter din kroppslängd? 
 • Hur lätt rullar maskinen? Orkar alla i familjen röra på maskinen?
 • Vilken vikt har gräsklipparen? Viktigt om du vill transportera den i bilen. Orkar du lyfta in den i bilen?
 • Går handtaget att vika ihop eller montera av vid transporten i bilen?
 • Finns gräsuppsamlare eller går det att köpa till? Om du har det behovet.
 • Är klipparen enkel att starta med en startknapp som du enkelt kan trycka på eller flytta till ett ON läge. 
 • Vad är knivarna undertill tillverkade av? Här är det att föredra starka stålknivar som går att slipa vid behov. Gärna minst vartannat år. 
 • Tänk även på att se hur långt ut knivarna klipper. Det kan vara bra att veta om du om ska klippa nära en vägg.
 • Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel från klipparen.
 • Är det lätt att hitta reservdelar nära dig?

Checklista innan köp av elektrisk gräsklippare

  Höjdinställning på varje hjul eller med spak
  Möjlighet att ställa in höjden på din kroppslängd? 
✔ Hur lätt rullar maskinen?
  Vilken vikt har gräsklipparen? Viktigt vid transport.
  Går handtaget att vika ihop eller montera av?
  Finns gräsuppsamlare eller går det att köpa till?
  Är klipparen enkel att starta med en startknapp?
  Vad är knivarna undertill tillverkade av? 
Hur långt ut klipper knivarna? 
Lyssna på ljudnivån om du inte gillar höga decibel.
  Är det lätt att hitta reservdelar?
Elektrisk gräsklippare som är mycket bra anser vi på Gräsklipparguiden

ANNONS